29.11.2014 // ob 19h in 20h // Večer 2 premier!

AVDICIJA ZA PRODUCENTE // Ajda Tomazin (SLO)
Sobota, 29.11., 19:00, Mali oder Narodnega doma Maribor

&

AMPAK JUTRI // Katja Kosi (SLO)
Sobota, 29.11., 20:00, Mali oder Narodnega doma Maribor

 

...

 

VEČER 2 PREMIER!
Dobrodošli vsi producenti in tisti, ki radi stvari odlašate na jutri...;)
LEPO VABLJENI VSI!
 

...

 

1. AVDICIJA ZA PRODUCENTE
Koncept in izvedba: Ajda Tomazin
Ustvarjanje: Ajda Tomazin in producenti iz Avstralije, Slovenije in Nemčije
Obleka: Dualik Street-Fashion
Foto: Ramaida Osim

Produkcija: Društvo Nagib, Imagination of Expectations
Koprodukcija: Narodni dom Maribor
Finančna podpora: Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo

Raziskovalni performans Avdicija za producente bo v Mariboru premierno razkril rezultate petindvajsetih avdicij, na katerih je sodobna umetnica Ajda Tomazin iskala producente s celega sveta (Avstralija, Slovenija, Hrvaška, Nemčija), ter tako prikazal mednarodno statistiko domišljij pričakovanj.

Domišljija pričakovanj ali Imagination of Expectations je intimno deljenje tako domišljije pričakovanj kot tudi potreb določenega okolja, ki jih umetnica z vsem spoštovanje in resnostjo prevzame od kanditata-producenta kot potencial za novo nastala umetniška dela.

Ajda Tomazin, maturantka sodobnega plesa, univerzitetna diplomirana oblikovalka, magistra umetnosti koreografje in perfromansa, vešča risanja - črtna risba, slikanja - akvarel, akril, tape art, kaligrafije, šivanja, styling, izdelovanja keramike, osnovno znanje obdelave lesa, kvačkanje - preja ali žica, grafično oblikovanje - oblikovanje letakov, knjig, plakatov, zloženk, produktno oblikovanje in oblikovanje embalaže, fotografija - digitalna z obdelavo in osnova analogna brez razvijanja filmov, snemanje in montaža videa, osnovno znanje postprodukcijskih programov - animiranje objektov na računalniku, znanje in izkušnje s stop motion animacijo, ples - sodobna tehnika, performer, poučevanje plesne tehnike, razvijanje konceptov, povezovanje in razvijanje koncepta v drugačnem mediju - v sodelovanju z drugimi ustvarjalci, delo z mladimi na področju uprizoritvenih umetnosti, kuhanje - inovativni recepti in inovativno dekoriranje, aranžerske sposobnosti, pripovedovalske sposobnosti, humor, improvizacijske sposobnosti na vseh področjih, prevzemam koncept renesančnega umetnika v katerem referiram na veščine umetnikov in produkcijo umetniških del v času renesanse. L’humo arte univerzale.

Ajda Tomazin: Manifest

www.imaginationofexpectations.org
http://ajdatomazin.carbonmade.com/

 

...

 

2. AMPAK JUTRI
Koncept in izvedba: Katja Kosi
Pomoč pri tekstih: Anja Bunderla
Glasba: Samo Pečar

Produkcija: Društvo Nagib;
Koprodukcija: Narodni dom Maribor;
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Maribor

Ampak jutri govori o odlašanju, zavlačevanju in izgubljenih priložnostih, o neizprosnosti časa, ki mineva, ter o izgubljeni nežnosti sprejeti to, kar smo. Ampak jutri je predstava o obljubah, o hvaležnosti, o upanju. Je zgodba neštetih teles. Ampak jutri se sprašuje o tem, kaj pomeni sprememba v času zapovedanega spreminjanja in samo-izumljanja, in kako se odlepiti od statusa quo. Ampak jutri govori o preboju na drugo stran distance, na drugo stran tistega, kar mislimo, da smo..

Katja Kosi je plesalka in prevajalka. Izobraževala se je na različnih plesnih delavnicah in seminarjih v Sloveniji in tujini ter sodelovala s koreografi, kot so Matjaž Farič, Sinja Ožbolt, Maja Delak, Stephanie Cumming, Martina Ruhsam, Snježana Premuš, Mateja Bučar, Postheater, Marijs Boulogne.

 

...

 

Cena vstopnic za obe predstavi skupaj: 6,00 €; 5,00 € (dijaki, študenti, upokojenci, samozaposleni v kulturi), za brezposelne vstop prost!

Vstopnice se kupijo v informacijski pisarni Narodnega doma. Rezervacije na: vstopnice@nd-mb.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.