Call for directors – NAGIB and Glej. The deadline till 20. 7. 2014

posted in: Nagib incubator | 0

Vabilo, poziv, razpis, rezidenca, ustvarjalni proces… za mlade režiserje!

NAGIB NA ODER 2014/2015: »Dogodek v mestu«

Režija predstavitve 10 dnevnega umetniškega inkubatorja (Maribor)

Nagib, ki se je leta 2005 vzpostavil kot mednarodni festival sodobnega plesa in se leta 2010 oddaljil od klasičnega festivalskega formata, se v letu 2014 postavlja na oder. Nagib na oder bo v prostorih Narodnega doma od septembra 2014 do junija 2015 enkrat mesečno prikazal intrigantne predstave sodobne uprizoritvene umetnosti, s čimer oživlja umetniški in prostorski manko ter vzpostavlja kontinuiran prikaz sodobnih uprizoritvenih praks.

Predpriprave na prvo sezono sodobno-uprizoritvenega programa bodo v znamenju ustvarjalnih procesov. Nagib v sodelovanju z Gledališčem Glej vabi mlado režiserko (režiserja), da se pridruži letošnjem desetdnevnem umetniškem inkubatorju,ki bo potekal med 24. avgustom in 6. septembrom 2014 v Mariboru. Inkubator predstavljajo skupinske rezidence, kjer bodo na svojih umetniških projektih delali in ustvarjali mladi ustvarjalci iz Slovenije (April Veselko, Ajda Tomazin in Jan Rozman) in tujine (Fingersix collective - Marta Navaridas (Španija/Austrija), Dani Brown (USA/Nemčija) in Sofia Marvagani (Grčija), Jess Devereux in Zaimon Vilmanis (Avstralija)).

Iščemo režiserja (režiserko),ki bi tem procesom sledil in sestavil ter smiselno povezal procese v skupni dogodek oziroma »predstavo«. Metoda, h kateri se organizatorji nagibamo (a ni zavezujoča), je dokumentarnost kot metoda raziskovanja skrite zgodovine mesta, v katerega je umeščeno umetniško dogajanje udeležencev inkubatorja. Gre za režijski koncept, ki ga bo izbrani avtor predstavil kot zaključni dogodek desetdnevnega inkubatorja, in sicer 5.septembra 2014 z delovnim naslovom Dogodek v mestu.

Režiser/ka bo deset dni ustvarjal/a, sledil/a in spoznaval/a procese kot tudi ustvarjalce znotraj inkubatorja. Svoje delo, razmisleke in koncept bo lahko soustvarjal/a v dogovoru z dramaturginjo, na voljo pa mu/ji bo tudi organizacijska podpora za realizacijo predstave oziroma projekta. Ob režiji predstavitvenega Dogodka v mestu bomo režiserju/režiserki omogočili prezentacijo oz. gostovanje njegovega/njenega starejšega ali prihajajočega dela v okviru programa Nagib na oder.

Prijave zbiramo do 20. julija 2014 na elektronski naslov: info@nagib.si in poziv@glej.si.Pošljite nam življenjepis, kratko motivacijsko pismo in opis ter video vaše avtorske predstave, ki ni starejša od 2 let ali bo končana do sredine leta 2015.

Se veselimo skupnega druženja in ustvarjanja!

Ekipi Društva Nagib in Gledališča Glej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.