The Battle1_K_2

2. SEZONA SODOBNIH UPRIZORITVENIH UMETNOSTI »NAGIB NA ODER«

Četrtek, 5.5.2016, 20:00 @ mali oder Narodni dom Maribor

Navaridas & Karamarković

»DVOBOJ«

dovolj je bilo poštene igre / zdaj vam bomo resnično zagnjavili / potolkli vas bomo ne le verbalno, ampak tudi metaforično / kajti če pogledamo v zgodovino, zmeraj sklonite glavo in se uklonite / in poglejte zdaj, kam vas je to pripeljalo!

Predstava Dvoboj je verbalna konfrontacija z občinstvom, ki na nedvoumen in neposreden način preizprašuje razmerje med ljudmi, ki plačajo, da bi videli, kako drugi delajo, in ljudmi, ki delajo z namenom, da bi jih drugi gledali. V Dvoboju gre za opolnomočenje, prikrite sporazume, šifrirana sporočila in pričakovanja. Performerki v čudaškem prepletu hip hopa, performansa in Handkejevega konfrontacijskega gledališča iz šestdesetih let zavzameta fiktivni položaj moči v odnosu do občinstva in z rimano refleksijo o razlogih za verbalni delikt in užitku v njem močno načneta oziroma predreta »četrto steno«. Dvoboj je provokativna terapevtska situacija, v kateri Hudičevi advokatki neumorno govorita natanko nasprotno od tega, kar mislita, da bi se poklonili potencialu, ki ga delovanje, angažma in izmenjava nosijo v kontekstu dogodkov v živo.

Koncept in režija: Marta Navaridas, Irina Karamarković, Monika Klengel
Izvedba: Irina Karamarković, Marta Navaridas
Glasba: Adina Camhy
Dramaturgija: Monika Klengel
Dramaturgija besedil: Alex Deutinger
Kostumografija: Georg Klüver-Pfandtner
Oblikovanje luči: Rock Freddy
Zvočno oblikovanje: Moke Klengel

S podporo: Stadt Graz Kultur, Kultur Land Steiermark

Zahvale: Share Your Darlings, Theater Im Bahnhof, IG Tanz/Tanzebene, Das Andere Theater

Gostovanje predstave v Mariboru podpirata: INTPA – INTERNATIONAL NET FOR DANCE AND PERFORMANCE AUSTRIA of Tanzquartier Wien from funds by BKA and BMEIA in AVSTRIJSKI KULTURNI FORUM LJUBLJANA

Organizacija v Mariboru: Društvo Nagib v sodelovanju z Narodnim domom Maribor

Predstava je v angleškem jeziku.