Kot preddogodek otvoritvi nove sezone se bo v Mariboru med 24. avgustom in 6. septembrom odvijal ustvarjalni inkubator, na katerem bodo sodelovali slovenski in tuji ustvarjalci. Inkubator sledi logiki podpiranja in povezovanja ustvarjalcev različnih generacij skozi njihove umetniške procese in ponuja možnost intenzivnega ter poglobljenega dela. Vpogled v njihova dela, ki nosi naslov »Dogodek pod mestom«, bo pod taktirko režiserja Simona Belaka potekal 5. septembra.

 

Udeleženci desetdnevnega mednarodnega ustvarjalnega inkubatorja bodo April Veselko, Ajda Tomazin, Jan Rozman, Alja Ferjan, Katja Kosi in Tomaž Tomljanović iz Slovenije, trije predstavniki zasedbe Fingersix - Marta Navaridas iz Španije, Dani Brown iz Amerike in Sofia Marvagani iz Grčije, v okviru slovensko-hrvaške in avstralske izmenjave pa bomo gostili še Jess Devereux in Zaimon Vilmanis iz Avstralije ter Josipo Bubaš iz Hrvaške.

 
Lokacije : Vetrinjski dvor (Gledališka dvorana, preddvorana in sejna soba) in Narodni dom (Mali oder, Veliki oder in studii).
 

"Pod mestom je labirint. Labirint v času in prostoru. Labirint, kjer se še pred prvim zavojem v temo zgubi logika in ostane le še čista čutnost. To ni predstava, ki si jo pridete ogledati, to je nemogoč svet, ki ga raziščete ali ne -- v labirintu pod mestom je nešteto poti, po katerih se lahko izgubite. In naenkrat, ko ste že povsem izgubljeni v temi, zapeljiv soj svetlobe na koncu hodnika …" Simon Belak

GOSTUJOČI UMETNIKI