2. srečanje “Nagib k študiju” s Snježano Premuš

posted in: Uncategorized | 0

2. srečanje novega programskega sklopa “NAGIB k ŠTUDIJU”:

Telo skozi zaznavo – Snježana Premuš!

 

PREDZADNJI VIKEND v JUNIJU, natančneje 20. in 21.6.2020, @ Lutkovno gledališče Maribor nadaljujemo z drugim srečanjem znotraj programskega sklopa “Nagib k študiju”, ki ga bo vodila koreografinja, plesalka in raziskovalka somatskih principov Snjezana Premus!

 

Snježana Premuš elemente in principe somatskih načel prakse »body-mind centering« preoblikuje v domišljene interaktivne partiture (scores), ki sodelujočim omogočijo proces povečane kinestetične in čutno-zaznavne budnosti. Zanimajo jo različni načini odzivanja na stimulus in manifesticije občutenj skozi gibanje.

Skozi vaje na delavnici se bomo potopili v svet notranjih osi preko treh sistemov: kostnega, tekočinskega in žlez. S pomočjo kostnega sistema artikuliramo, propeliramo, usmerjamo telo v prostor. Pomaga nam najti občutek za obliko, jasnost in natančno gibanje skozi prostor. V sklepih se bomo dotaknili medsklepne tekočine, ki je vitalna, vsesmerna in sočna. Skozi sistem žlez bomo odkrivali svet notranjih osi in stanj, ki nas povezujejo z različnimi dojemanji časovnosti.

Vadba je primerna za plesalce, gibalce in radovedne raziskovalce, saj nam omogoča poslušati, opazovati in izraziti, kar smo odkrili – skozi gibanje in/ali skozi misli, ki se nam ob tem porajajo.

 

BIO:

Snježana Premuš je koreografinja in plesalka, ter raziskovalka somatskih principov, ki deluje že 25 let. Med leti 1993 – 1998 je uspešno končala študij in magistrirala v koreografiji na London contemporary dance school. Povabljena je bila v številne projekte, študije ter rezidence: Dance productions – Glasgow 1997, 4D company London 1997, On the Edge improvizacijski festival, Pariz 1998, Danceweb štipendija – Dunaj 1998, Tanzfabrik štipendija I. Kovač in Vinko Globokar, Berlin 2001, Tuning scores z Lizo Nelson, Ljubljana 2005. Dialog, Giorgio Rossi, Fabbrica Europa, Firenze 2007. 2012 je zaključila specializiran študij v Body mind centering v Berlinu (Moveus). Leta 2009 je skupaj z Andrejo Podrzavnik in Gregorjem Kamnikarjem ustanovila kolektiv Federacija in zavod Federacija, kjer deluje kot samostojna avtorica in kot članica kolektiva, ter od leta 2012 kot direktorica zavoda. Fizične manifestacije, ki jih kot plesno laboratorijski projekt razvija vse od leta 2012, je vibrantna platforma, kjer se združujejo umetniki s strokovnjaki in gledalci. V okviru projekta so nastale tudi številne vidne predstave kot so Poiesis sebstva, Fizične manifestacije I, Vsak zdaj je čas, prostor.. V okviru projekta je s sodelavci uprizorila več kot 50 dogodkov (laboratoriji, delavnice, instalativni dogodki in interaktivne razstave. V letu 2017 je za avtorsko delo prejela nagrado Ksenije Hribar.

Fotka Marcandrea (Čas v pogledu: Seme)

 

Za celotni programski sklop “Nagib k študiju” bomo podelili tudi 5 štipendij, in sicer za vse tiste, ki se bodo želeli izobraževati skozi celo leto. Podrobnejše informacije o posameznih delavnicah in do konca leta si lahko preberete na: http://nagib.si/2014/uncategorized/novi-programski-sklop-nagib-k-studiju/
Termini poameznih delavnic se bodo spremenili zaradi koronavirusa, o točnih datumih vas bomo obvestili sproti!

Za štipendijo nam pišite na info@nagib.si in priložite kratko motivacijo. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami!

Cena posameznih srečanje je 15 eur na dan (30 eur vikend), za člane različnih plesnih šol, samozaposlene, študente in dijake imamo posebno ceno 10 eur na srečanje (20 eur vikend).

Program je tematsko zasnovala: Anja Bornšek
Produkcija: Društvo Nagib
Partnerji: Lutkovno gledališče Maribor
Podpora: Mestna občina Maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.