Druga radijska oddaja “Gibanje v monotonosti hoje” na RADIU CONA @ FM 88.8MHz // 28.2.2016

posted in: Uncategorized | 0

V okviru programskega sklopa "Nagib na radio" in v sodelovanju z Zavodom Cona tokrat predstavljamo drugi zvočni zapis pod naslovom "Gibanje v monotonosti hoje".

Ta druga radijska oddaja, ob predstavi Senzasenso Jana Rozmana, ki smo jo gostili v okviru 2.sezone Nagib na oder, predstavlja tekstualno - zvočni dialog te iste predstave in misli filozofov Deleuza in Guattarija preko pojma postajanja. Pojem namreč prelamlja s ključno zahodno-filozofsko dihotomijo narava - kultura, oziroma civilizacija, na kateri je počival in še počiva velik del filozofskih razmislekov o naravi. Ravno tako pa bo oddaja poskušala nagovoriti tudi nekatere izpeljave te iste dihotomije, ki jih je mogoče v večji meri misliti v relaciji s sodobnimi performativnimi praksami, recimo telo-misel, telo-jezik, človek-žival, moški-ženska itn.

Zraven omenjenega izhodišča bo oddaja poskušala tudi »v formalnem smislu« slediti zabrisovanju dihotomičnih nasprotij; zabrisovanje meje med tem, o čemer je govora, in načinom, kako je to zvočno posredovano, med brano vsebino in telesom, šumom ter zvokom in branim itn.

Kje: radioCona - FM 88.8MHz in splet www.radiocona.si
Kdaj: Nedelja, 28.2., od 22.30 naprej in v četrtek, 3.3. od 20.30 naprej.

Zvočni zapis so pripravile Alja Lobnik, Kaja Kraner in Katja Kosi pod mentorskim vodstvom ekipe Zavoda Cona, natančneje Anne Friz in Braneta Zormana.

Vabljeni k poslušanju!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.