Kritiška šola Drugajanja in Nagiba

posted in: Uncategorized | 0

Med novembrom 2016 in majem 2017 Nagib in festival Drugajanje razpisujeta brezplačno kritiško šolo za mlade in vse, ki jih zanima refleksija sodobne umetnosti. Skozi osem predstav na lokacijah med Ljubljano in Mariborom bo osem izbranih udeležencev pod okriljem priznanih mentorjev in hkrati sogovornikov analiziralo, vrednotilo, kritično “bralo” in reflektiralo sodobne scenske umetnosti. Srečanja bodo potekala v različnih formatih (radijske oddaje, pogovori z umetniki, pisanje tekstov za blog ali spletne strani vključenih organizacij)

 

Kritiška šola Drugajanja in Nagiba

od november 2016 do maj 2017

8 predstav

Začetek: 21. novembra na festivalu Drugajanje

Lokacije predstav: Maribor, Ljubljana

Udeležba brezplačna (krijemo tudi stroške vstopnin in prevozov v primeru, da predstava ni v Mariboru)

Število mest: 8

Prijave in info: info@nagib.si 

 

Nagib, sezona sodobne uprizoritvene umetnosti v Narodnem domu in festival Drugajanje, festival sodobne uprizoritvene umetnosti, ki poteka v sodelovanju z II. gimnazijo Maribor razpisujeta skupno kritiško šolo. Mlade, ki jih zanima analiziranje, vrednotenje, kritično »branje«, refleksija sodobne scenske umetnosti vabimo, da se vključijo v sezono. Program bo organiziran kot abonma, ki bo preplet predstav Drugajanja, Nagiba in še nekaterih drugih izbranih predstav v Ljubljani. Sodelujoči mentorji bodo delovali kot sogovorniki mladim pri razmisleku o videnem in obenem tudi kot mentorji pri kritiškem vrednotenju. Srečanja bodo potekala v različnih formatih (radijske oddaje, pogovori z umetniki, pisanje tekstov za blog ali spletne strani vključenih organizacij,…)

Mentorji bodo preizkušeni uredniki, kritiki in teoretiki, ki trenutno delujejo v različnih referenčnih medijih: Kaja Kraner, Alja Lobnik, Maja Megla, Rok Vevar, Nenad Jelesijević … V dogovoru z udeleženci pa bo mogoče k sodelovanju naknadno povabiti še kakšne druge mentorje ali goste.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.