NAGIB in SEPTEMBER je…

posted in: Uncategorized | 0

Nagib že po tradiciji septembra vrata odpira mednarodni umetniški rezidenci ter v sodelovanju s koproducenti najavlja mednarodni abonma MAMO!

Z velikim veseljem Nagib v Mariboru pozdravlja Raziskovalni laboratorij za arheologijo koreografije in plesa protestov, kateremu je vrata s pomočjo Narodnega doma Maribor odprl ta ponedeljek, 10. septembra 2018.  Raziskovalni laboratorij bo tako središče mednarodne umetniške rezidence slovensko-avstrijske naveze Tomaža Simatovića (Avstrija) v sodelovanju s Tomažem Tomljanovićem (Slovenija)Umetniško sodelovanje dveh Tomažev se je začelo v Salzburgu, v okviru mednarodnega projekta Back to the Beautiful (Nazaj k lepem), ki reflektira pomen opolnomočenja na način demonstracij, protestov in velikopoteznih plesnih ritualov. Njuno ustvarjanje rezultira v performativnih in participatornih instalacijah, v katerih udeleženci aktivno odkrivajo in reflektirajo predlagano “pot k opolnomočenju”, to pa s pomočjo kodiranih tekstov, ki so razstavljeni na steni. Njuno performativno instalacijo bo v sodelovanju še z drugimi umetniki mogoče videti v Narodnem domu Maribor, in sicer v četrtek, 8. novembra 2018. 

V povezavi s temo, ki jo ustvarjalca izpostavljata, Nagib na oder nadaljuje s kuratorsko-kritičnimi intervencijami, katere je oblikovala umetnica Toni Soprano, in sicer pod številko 5: 

 

 

Kot naslednjo septembrsko novost pa Nagib  napoveduje tudi abonma MAMO. MAMO je Mednarodni Abonma Mariborskih Organizacij, v katerega so vključene tako javne institucije kot tudi nevladne organizacije, in sicer Moment, Nagib, Lutkovno gledališče Maribor, SNG Drama Maribor, Platforma sodobnega plesa ter GT22. Raznovrsten madnarodni program, ki se estetsko spogleduje s sodobnim plesnim, lutkovnim, dramskim, postdramskim in eksperimentalnim, vključuje 4 predstave in sodelovanje v velikem srečelovu MAMO maja 2019.

 

Prva predstava Invisible Lands / Nevidne dežele bo na sporedu Lutkovnega gledališča Maribor že danes, 11. septembra 2018. Pred predstavo ob 17. ali 20. uri bo mogoče vplačati tudi abonma po ceni EUR 27. Več informacij o samem samem abonmaju MAMO pa na uradni spletni straniwww.mamoabonma.si

 

Produkcija: Društvo Nagib
Koprodukcija: Narodni dom Maribor 

Kuratorska strategija in produkcija: Petra Hazabent
Teksti in odnosi z javnostmi: Anja Bunderla
Vizualne intervencije: Toni Soprano
Teoretska srečanja: Alja Lobnik, Kaja Kraner

Koproducenti MAMO abonmaja: Moment, Nagib, Lutkovno gledališče Maribor, SNG Drama Maribor, Platforma sodobnega plesa ter GT22.

Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Maribor in Avstrijski kulturni Forum Ljubljana (za projekt “Back to the Beautiful”). 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.