NAGIB sezona v novembru: Back to the Beautiful // Nazaj k lepemu – performativna instalacija del MAMO abonmaja

posted in: Uncategorized | 0

NAGIB v okviru Mednarodnega Abonmaja Mariborskih Organizacij – MAMO vabi na performativno instalacijo

 >> BACK TO THE BEAUTIFUL /

NAZAJ K LEPEMU

>> performativna instalacija
AUT – SLO- ZDA – NEM

 

Maribor, 25. oktober 2018 – Nazaj k lepemu / Back to the Beautiful je mednarodni projekt dveh umetniških kolektivov, in sicer nemško-indijsko-ameriške naveze ter slovensko-avstrijske, ki se skozi različne prostorske konstelacije lotevata tem migracije, protestov ter moči in opolnomočenja. 

Mariborska performativna instalacija “Nazaj k lepemu (Drava)”, ki bo na sporedu včetrtek, 8. novembra 2018, ob 19. urije rezultat dela avtorjev in izvajalcev Sandre Chatterjee, Cynthie Ling Lee, skupine Post Natyam Collective, Tomaža Simatovića in Tomaža Tomaljanovića. 
Projekt, ki bo uprizorjen v prostorih Narodnega doma Maribor, je poleg mariborskega, podprl tudi münchenski oddelek za umetnost in kulturo ter Avstrijski kulturni forum Ljubljana, Szene Salzburg in slovensko Ministrstvo za kulturo. Gre za drugo predstavo v okviru mednarodnega MAMO abonmaja,  v katerega so vključene tako javne institucije kot tudi nevladne organizacije, in sicer Moment, Nagib, Lutkovno gledališče Maribor, SNG Drama Maribor, Platforma sodobnega plesa ter GT22

>>
»Nazaj k lepemu (Drava)« je tretja različica participatorno-performativne instalacije, ki je premiero doživela v Salzburgu leta 2017. Navdih za prvi projekt sta avtorici Sandra Chatterjee in Cynthia Ling Lee našli v neokrnjenem naravnem okolju reke Saalach, po kateri poteka meja s sosednjo Nemčijo, ki predstavlja potencialno območje mejnih napetosti.
Leta 2018 sta ustvarili različico instalacije ob reki San Lorenzo, kjer se nahaja zadnja kitajska četrt v Santa Cruzu v Kaliforniji, ter z njo naslovili vprašanji zgodovinskih kitajskih migracij in ksenofobije v regiji.
Za mariborsko predelavo instalacije sta avtorici zbrali podobje, vezano na obrežja reke Drave skozi čas, ki rezonira z raznolikimi podobami vodnih teles rek Saalach, San Lorenzo in Drave, ki jih avtorici povezujeta z lepoto, migracijami in/ali nacionalnimi mejami.

Foto: Hubert Auer

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.