Nagib v november // Mare Bulc: “Prva altruistična predstava” ter diskurzivna in razstavljalna platforma “Razstavljanje predstav”

posted in: Uncategorized | 0

4. sezona “Nagib na oder” napoveduje v novembru:

kolaborativni projekt “Back to the Beautiful” v Salzburgu ter “Prva altruistična predstava” Mareta Bulca v sodelovanju s Festivalom Drugajanje v Mariboru!

 

Maribor, 14. november 2017 – Že 4. sezona sodobnih uprizoritvenih umetnosti “Nagib na oder” v sodelovanju s Festivalom Drugajanje napoveduje mariborsko premiero predstave »Prva altruistična predstava« režiserja in performerja Mareta Bulca ter mednarodni projekt »Back to the Beatituful«, ki se bo v sodelovanju Društva Nagib s Paris-Lodron-Universität Salzburg, Ludwig-Maximilians-Universität München ter Szene Salzburg odvil v soboto, 18. novembra 2017, v Salzburgu.

 

 

Nagib v Mariboru: Altruizem na pohodu

Tudi letos Nagib skupaj s festivalom Drugajanje nadaljujejo v preteklosti uspešno stkano sodelovanje in tako v prostorih Narodnega doma Maribor gosti projekt “Prva altruistična predstava” Mareta Bulca. Mariborska premiera Bulčevega sola, ki nastaja desetletje po njegovi zadnji solo predstavi »Zadnja egoistična predstava«, tokrat kot antipod egoizmu raziskuje altruizem. Predstava bo na sporedu v sredo, 29. novembra 2017, ob 16., 18. in 20. uri v Narodem domu Maribor.

Letos bo med 27. in 30. novembrom festival Drugajanje  že šestnajstič poskušal nagovoriti Maribor in njegove mlade. Prvotna ideja festivala Drugajanje, pripeljati v Maribor angažirano sodobno uprizoritveno umetnost, ostaja; je pa v preteklem desetletju in pol festival svojo prvotno poslanstvo tudi nadgradil produkcijsko, saj bodo od štirih predstav kar tri, ki so festivalske, (ko)produkcije, večina predstav pa je mednarodnih. Predstavili se bodo še: EnKnapGroup & Nature Theater of Oklahoma “Zasledovalci sreče”, Rima Najdi “Think Much. Cry Much” ter Andra Aaloe & Flo Kasearu “Kostumska drama”, poleg tega pa še program kulturno umetniške vzgoje »Igrišče za gledališče 2.0«, v okviru katerega bosta potekali dve Šoli v kulturi.

Foto: Mare Bulc

 

Nagib v četrto: Novo poglavje z novimi oblikami

Nagib je letošnjo jesen zakorakal v že 4. sezono sodobnih uprizoritvenih umetnosti »Nagib na oder«, ki jo tokrat, poleg ustaljenega odrskega programa sezone, ustvarja še skozi pogovorno in razstavno platformo »Razstavljanje predstav«. Ker se Nagib zaveda, da je potrebno vedno znova iskati nove, manjkajoče oblike ustvarjanja, se z razstavljanjem predstav v sodelovanju z dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor ter ostalo zaintresirano publiko posveča vprašanju produkcije prostora, kar se bo skozi sezono udejanilo tudi v razstavi in kritični intervenciji, in sicer v prostorih našega koproducenta Narodni dom Maribor.

Vizualna intervencija 2# by Toni Soprano
hospitalité – hôte, universal hospitality, cosmopolitan right, Wirtbarkeit, Weltbürgerrecht, gostoljubnost, gostitelj, univerzalna pravica

 

Nagib v Salzburgu: Nazaj k lepemu

V soboto, 18. novembra 2017, se bo Nagib mudil v Salzburgu. In sicer kot del participatorne in performativne akcije »Back to the Beautiful«, kjer bosta v Salzburgu locirana umetnika Sandra Chatterjee in Tomaž Simatović v treh »sobah«, vstopala v dialog z obiskovalci. V seriji umetniških intervencij na temo migracij, meja, ritalov, protestov ter moči in opolnomočenja bodo s predavanji in diskusijami sodelovali tako znanstveniki kot umetniki ter se spraševali: »Kaj in na kakšen način opolnomočiti?« (ang. »How to Enpower Anything with That?«) Pri kuratorski zasnovi je med drugim sodelovala tudi umetniška vodja Nagiba, Petra Hazabent, sodelujejo pa še umetniki Sandra Chatterjee, Nikita Dhawan, Stefan Kaegi, Cynthia Ling Lee, Marissa Lobo, Post Natyam Collective, Tomaž Simatovič, Tomaž Tomljanović in drugi.

S tem projektom Nagib naznanja vzpostavitev večletnega mednarodnega programa za kuratorsko-umetniške prakse na področju sodobnih uprizoritvenih umetnosti, s pričetkom v letu 2018.

 

Vabljeni pod mesto!

Nagib ekipa

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.