Odprti studio za ustvarjalce // “Nagib k procesu”

posted in: Uncategorized | 0

SEPTEMBER je …  in Nagib v letu 2020 beleži 15. obletnico obstoja.

Praznovanje smo prepletli s koncepiranjem novih programskih sklopov… >>

Odprti studio za ustvarjalce >>

>> “Nagib k procesu” 

       Društvo Nagib se v letošnjem letu, ob dekadi in pol delovanja, obrača k ustvarjalnim procesom skozi prestrukturiran programski sklop »Nagib k procesu«. Sodobnoplesni in širši umetniški sceni v Mariboru želimo ponuditi prostor za kreativno delo, preizkušanje, vadbo, skupinsko ali individualno ustvarjanje, preizpraševanje lastnih praks in obenem podpreti procesualnost ter koncept odprte strukture ustvarjanja. Sklop smo pozimi že otvorili s Habitatom, začasnim delovnim okoljem za skupino posameznikov, ki ga je gostil slovenski plesalec, koreograf in improvizator Jurij Konjar. Iz začasnega formata skupnostnega prostora se tako premikamo k vzpostavitvi morebitnega stalnega “odprtega studia za ustvarjalce” v Mariboru, v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor. 

Glede na zelo podhranjeno in razpršeno mariborsko sodobnoplesno sceno in njene akterje, ki nimajo urejenih pogojev za redno delovanje in ustvarjanje, vidimo pomembnost sklopa v tem, da se poveže lokalna scena, ki tukaj biva (ali je zaradi slabih pogojev za delo iz mesta odšla), in da se jo začasno opolnomoči vsaj z minimalnimi pogoji za delovanje (prostor, poglobljeno ustvarjanje, strukturne potrebe,…).

“Odprti studio za ustvarjalce” odpira vrata v septembru, natančneje od 16.9.2020 naprej, ko bo ustvarjalcem dvakrat na teden na razpolago studio in/ali Minoritska cerkev Lutkovnega gledališča Maribor. Studio je namenjen ustvarjalcem, ki živijo ali delujejo v Mariboru na področju sodobnega plesa, dobrodošli pa so tudi ustvarjalci drugih umetniških praks.

Nadaljnji razvoj sklopa, potencialni formati in strukture delovanja se bodo oblikovale tekom leta na kuriranih skupnostnih druženjih kot “odprti studio za ustvarjalce in gledalce”, ki bodo potekala vsako drugo soboto v mesecu od oktobra naprej, zasnovali pa jih bodo povabljeni ustvarjalci (točni datumi druženj, njihovi gostje in kuratorji bodo objavljeni v kratkem).

Produkcija: Društvo Nagib

Partnerji / glavni koproducent: Lutkovno gledališče Maribor

Koordinacija in zasnova programskega sklopa: Katja Kosi in Petra Hazabent

Finančna podpora: Mestna občina Maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.