Odprti studio za ustvarjalce v maju // “Nagib k procesu”

posted in: Uncategorized | 0

Ponovno v živo “Odprti studio za ustvarjalce”!

V mesecu maju, vsako sredo in petek, vabljeni v Vetrinjski dvor!

Več o sami viziji in zasnovi sklopa “Nagib k procesu”/ Odprti studio za ustvarjalce:
Društvo Nagib se je lani, kot del praznovanja 15. obletnice obstoja, posvetil vzpostavitvi novih programskih sklopov, in eden izmed njih je “Nagib k procesu” / Odprti studio za ustvarjalce. Ideja je sodobnoplesni in širši umetniški sceni v Mariboru ponuditi prostor za kreativno delo, preizkušanje, vadbo, skupinsko ali individualno ustvarjanje, preizpraševanje lastnih praks in obenem odpreti / podpreti procesualnost ter koncept odprte strukture ustvarjanja.
Sklop smo lani pozimi že otvorili s Habitatom, začasnim delovnim okoljem za skupino posameznikov, ki ga je gostil slovenski plesalec, koreograf in improvizator Jurij Konjar. Iz začasnega formata skupnostnega prostora se tako premikamo k vzpostavitvi morebitnega stalnega “odprtega studia za ustvarjalce” v Mariboru.
Glede na zelo podhranjeno in razpršeno mariborsko sodobnoplesno sceno in njene akterje, ki nimajo urejenih pogojev za redno delovanje in ustvarjanje, vidimo pomembnost sklopa v tem, da se poveže lokalna scena, ki tukaj biva (ali je zaradi slabih pogojev za delo iz mesta odšla), in da se jo začasno opolnomoči vsaj z minimalnimi pogoji za delovanje (prostor, poglobljeno ustvarjanje, strukturne potrebe,…).
Studio je namenjen ustvarjalcem, ki živijo ali delujejo v Mariboru na področju sodobnega plesa, dobrodošli pa so tudi ustvarjalci drugih umetniških praks.
Vabljeni vsi ustvarjalci!
Odprti studio se bo izvajal v skladu s priporočili NIJZ. Zaradi trenutne situacije in potrebnih ukrepov proti širjenju koronavirusne bolezni vas prosimo, da nam prihod javite na info@nagib.si.
Število mest je omejeno!
——————————————————————————————————————————————
Produkcija: Društvo Nagib (zanj Petra Hazabent)
Partnerji / glavni koproducent: Lutkovno gledališče Maribor, Vetrinjski dvor / Narodni dom Maribor
Koordinacija in zasnova programskega sklopa: Katja Kosi in Petra Hazabent
Finančna podpora: Mestna občina Maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.