OKTOBER: Odprti studio za ustvarjalce / “Nagib k procesu”

posted in: Uncategorized | 0

V mesecu septembru smo kot del sklopa “Nagib k procesu” vzpostavili Odprti studio za ustvarjalce, ki je dobil svoj prostor v Lutkovnem gledališču Maribor. V oktobru nadaljujemo s procesom, in sicer 2x na teden, ob sredah in petkih, med 10:00 in 13:00 @ Studio LGM.  

TERMINI:

SREDE, 7.10., 14.10., 21.10., 28.10.2020 ter PETKI 9.10., 16.10., 23.10. in 30.10.2020. 

Vabljeni vsi ustvarjalci tega mesta!

 
————————————————————————————————–
Več o viziji, namenu in zasnovi sklopa “Nagib k procesu”/ Odprti studio za ustvarjalce:
 
 
Društvo Nagib se v letošnjem letu, ob dekadi in pol delovanja, obrača k ustvarjalnim procesom skozi prestrukturiran programski sklop »Nagib k procesu«. Sodobnoplesni in širši umetniški sceni v Mariboru želimo ponuditi prostor za kreativno delo, preizkušanje, vadbo, skupinsko ali individualno ustvarjanje, preizpraševanje lastnih praks in obenem podpreti procesualnost ter koncept odprte strukture ustvarjanja.
Sklop smo pozimi že otvorili s Habitatom, začasnim delovnim okoljem za skupino posameznikov, ki ga je gostil slovenski plesalec, koreograf in improvizator Jurij Konjar. Iz začasnega formata skupnostnega prostora se tako premikamo k vzpostavitvi morebitnega stalnega “odprtega studia za ustvarjalce” v Mariboru, v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor.
 
Glede na zelo podhranjeno in razpršeno mariborsko sodobnoplesno sceno in njene akterje, ki nimajo urejenih pogojev za redno delovanje in ustvarjanje, vidimo pomembnost sklopa v tem, da se poveže lokalna scena, ki tukaj biva (ali je zaradi slabih pogojev za delo iz mesta odšla), in da se jo začasno opolnomoči vsaj z minimalnimi pogoji za delovanje (prostor, poglobljeno ustvarjanje, strukturne potrebe,…).
 
Studio je namenjen ustvarjalcem, ki živijo ali delujejo v Mariboru na področju sodobnega plesa, dobrodošli pa so tudi ustvarjalci drugih umetniških praks.
 
Produkcija: Društvo Nagib
 
Partnerji / glavni koproducent: Lutkovno gledališče Maribor
 
Koordinacija in zasnova programskega sklopa: Katja Kosi in Petra Hazabent
 
Finančna podpora: Mestna občina Maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.