Predstava Snježane Premuš Poiesis sebstva in kritiška šola Drugajanja in Nagiba

posted in: Uncategorized | 0

Dragi sledilci 3. sezone sodobnih uprizoritvenih umetnosti “Nagib na oder”,
naj vas še enkrat prijazno povabimo na sodobnoplesni vrhunec nagrajene koreografinje v mesecu aprilu!

 

Snježana Premuš: Poíesis sebstva

Soustvarjalca in izvajalca: Snježana Premuš, Rok Vevar

Koncept in režija: Snježana Premuš
Besedila: Rok Vevar, Snježana Premuš
Scensko in svetlobno oblikovanje: Miha Horvat / Sonda4
Zvok za zvočno instalacijo: Boštjan Perovšek
Produkcija: Zavod Federacija Ljubljana 
Koprodukcija: Bunker, Ljubljana
Rezidenca 2016 Tanzfabrik Berlin
Organizacija v Mariboru: Društvo Nagib v sodelovanju z Narodnim domom Maribor 

 

Predstava bo na sporedu v dveh ponovitvah, in sicer v soboto, 22. aprila 2017, na malem odru Narodnega doma Maribor, ob 18:30 in 20:30.

Poíesis sebstva je nadaljevalna faza dolgoročnega procesa, ki ga je z nagrado Ksenije Hribar 2017 nagrajena koreografinja, Mariborčanka Snježana Premuš začela med letoma 2012 in 2015, kjer je k studijskim procesom, ki jih je koreografinja vodila s plesalci, k sodelovanju povabila gledalce različnih profilov, da bi skupaj z njimi ugotovila, kako je telesno kreiranje percepcijskih podob sporočljivo in kakšne smisle proizvaja. Na teh srečanjih je bil prisoten tudi plesni kritik, zgodovinar in arhivar sodobnega plesa Rok Vevar, ki ga je Premuševa kasneje povabila k sodelovanju.

V uro in pol dolgi participatorni plesni predstavi, ki vodi skozi različne situacije, sta avtorja tako prepletla medija, ki jima v svojem raziskovanju posvečata največ pozornosti, in sicer sta to: telo in jezik. Ker je plesno izvajanje po navadi ločeno od teoretičnega opazovanja in razpravljanja, sta ti dve področji združila v predstavo, v kateri uporabljata vsak svoj medij: Premuševa telo, Vevar jezik.

Lepo vabljeni, da zaradi posebnosti predstave vstopnice rezervirate čimprej, vaši rezervaciji pa bodo sledila še navodila, vezana na obisk predstave. Pišite na: info@nagib.si

Hkrati se bo s sobotno predstavo Poíesis sebstva nadaljeval sklop kritiških srečanj Kritške šole Nagiba in Drugajanja, in sicer v soboto, 22. 4. 2017, ob 17:00 uri v Narodnem domu, kjer bo pod vodstvom Alje Lobnik in Kaje Kraner pred prvo predstavo sledil oris praktično-toretičnih vsebinskih točk. Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na info@nagib.si

***
Cena vstopnic: 6,00 €; 5,00 € (dijaki, študenti, upokojenci, samozaposleni v kulturi), za brezposelne vstop prost! (s potrdilom)

Ekipa “Nagib na oder” vas pričakuje pod mestom!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.