Slovensko – avstralsko – hrvaška umetniška izmenjava // oktober

posted in: Uncategorized | 0

V Maribor v mesecu okrobru za en teden prihajajo Liesel Zink in Kelly Drummond Cawthon iz Avstralije ter Ina Sladić iz Hrvaške v okviru Slovensko - avstralsko - hrvaške umetniške izmenjave, ki smo jo vzpostavili leta 2013.

Glavni partnerji in iniciatorji projekta smo Društvo Nagib iz Maribora oz njegova predsednica, kuratorka, producentka Petra Hazabent, Društvo Domino iz Zagreba oz umetniški vodja, producent in manager Zvonimir Dobrović ter samostojna producentka in kuratorka Britt Guy iz Avstralije.

Namen umetniške izmenjave je podpora ustvarjalcev v njihovih procesih, mednarodna promocija in mreženje ter širjenje različnih umetniških praks, ki jih določeni umetniki razvijajo. Ostali partnerji, ki so oz podpirajo izmenjavo so produkcijska hiša Metro Arts Brisbane, Dancehouse Melbourne, Brisbane Festival, Darwin Festival, in letos še Junction Festival iz Launcestona, Tasmanija, Narodni doma Maribor (Vetrinjski dvor, Mali oder in ostali studiji) in v Zagrebu še Zagrebačkem kazalištu mladih. 

Do sedaj smo v okviru izmenjave podprli deset ustvarjalcev, in sicer iz Slovenije Malo Kline in Ajdo Tomazin, iz Avstralije, poleg letošnjih ustvarjalk še, Rhiannon Newton, Matthew Day, Jess Devereux in Zaimon Vilmanis-a ter iz Hrvaške še Petro Zanki. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.